Dagboek Balou 1.

Klik hier voor de gewichtstabellen van het nestje

 

Het vervolg kunt u lezen bij de knop Groeten van.... waarin we u op de hoogte houden van het wel en wee van de verhuisde pups.

Op 17 en 18 mei 2007

De grote verhuizing is begonnen. De eerste nieuwe eigenaren kwamen allen hun pupje halen. Behalve pupje geel, die blijft bij ons wonen .

 

Dubbelklik op de miniatuur voor de vergroting van de foto.

 

 

10 mei 2007

Wat een hoop pups, het gaat geweldig. Na een paar dagen wat diarree gaat het nu weer goed . Wegen gaat niet meer want de weegschaal gaat maar tot 4.5 kilo, en daar zijn ze dus al overheen. Het buiten laten poepen en plassen gaat ook al goed, er zijn al pups die zich melden als ze eruit moeten. We nemen ze dan snel mee naar de dennen en daar doen ze dan hun behoefte, lekker gemakkelijk voor de nieuwe pupeigenaren.

 

 

Ze eten geweldig goed en zoals jullie zien is het dan rusten geblazen, De pups zijn woensdag geŽnt en onderzocht door de dierenarts en het was allemaal dik in orde. Woensdag zijn ze gechipt, dit ging ook prima, geen enkel piepje en het zijn toch dikke naalden waar ze de chip mee zetten.

 

 

4 mei 2007

Balou verzorgt de pups nog steeds geweldig, ze voedt nog steeds, ze ruimt nog steeds de verse poepjes op. De pups verkennen steeds meer de tuin, wat wel inhoud dat de tuin steeds meer te lijden heeft. Het uitzoeken van de puppy's voor de nieuwe baasjes is ook al in volle gang wat niet gemakkelijk is. Woensdag worden de pups geŽnt en gechipt.

               

 

30 april 2007

De pups zijn zaterdag naar buiten verhuisd, hier hebben ze weer wat meer ruimte als in de keuken. Ook is het nu beter bij te houden met het poep ruimen. Het bevalt ze prima buiten, vanuit de ren kunnen ze dan mooi de wereld verkennen en dat doen ze al goed, want voor ons is het tellen geblazen om ze alle elf bij elkaar te houden. De plantenwereld is zeer boeiend en met het slepen van de speeltjes is ook al begonnen. Vandaag heeft het laatste pupje zijn nieuwe baasje gevonden, dus dat verloopt ook prima.

 

 

 

25 april 2007

In de keuken gaat het prima, daar is veel meer ruimte. Vandaag hebben ze wel wat last van de warmte ,de poep is een beetje aan de dunne kant maar verder zijn ze wel beweeglijk en eten ze goed.

 

Met wegen zijn ze al wat rustiger, zoals op de foto te zien is, maar wat een gewichten. Balou is zeer relaxed, ze ligt hier lekker met pupje Alcantara blauw uit te rusten. Vandaag is er weer een baasje gevonden, dus nu nog twee.

 

21 april 2007

Het gaat in zoverre perfect, het groeit goed, is rustig, is tevreden, is mooi, wat willen we nog meer. Gisteren zijn de pups verhuisd naar de keuken, waar ze veel meer plek hebben om zich te ontwikkelen. Het was eerst aftasten in de nieuwe omgeving maar na het eerste eten was alles weer okť. Vandaag zijn ze de eerste keer naar buiten geweest en ook dat is goed bevallen, Balou ging meteen liggen om te voeden en oma Bo hield op een afstand alles in de gaten.

Vandaag hebben ze ook gezamenlijk gegeten en ook dit was een succes. Vanaf nu gaat het wat gemakkelijker met voeren, niet meer alles apart maar samen, dit kost ons ook wat minder tijd.

 

 

16 april 2007

We zijn al begonnen met bijvoeren, eerst met het flesje,  wat prima gaat, en nu zijn we al bezig met een papje te maken waar al wat gemalen vlees doorheen is gedaan.

Dit mengsel gaat erin als koek ze vinden dit heerlijk. De knuffels worden in verhouding steeds kleiner. De puppy's plassen en poepen al netjes op de kranten die we langs het vetbed gelegd hebben, dus de socialisatie gaat ook zeer goed .

 

13 april 2007

Het socialiseren is begonnen er wordt met man en macht aan gewerkt.

Het elftal blijft het goed doen ze groeien zoals het moet .

Balou blijft nog steeds de goede moeder die ze ook behoort te zijn, ze voedt als

het moet en ze maakt de werpkist schoon als het moet, er blijft niets liggen.

 

 

9 april 2007

De gewichten vliegen omhoog, met zo'n verzorging kan dat ook niet anders. Balou ruimt de werpkist nog steeds perfect op, er is geen poepje of plasje te vinden. De oogjes beginnen ook al open te gaan, dus dan zullen de oortjes ook snel volgen, dus vanaf die tijd wordt het steeds drukker in de kist. Moeder en pups vinden de knuffels die we gekregen hebben heel leuk er wordt door Balou en de pups gretig gebruik van gemaakt.

 

                                        

 

6 april 2007

De kroost groeit als kool, ze mopperen niet en zijn zeer tevreden, maar wat wil je met drie moeders Balou -

Bo - en Will. De kleinsten worden met de fles al bijgevoerd dit om de dikzakken wat bij te blijven, als ze het flesje door hebben gaat het vanzelf. Als je ze daarna weer vast pakt gaan ze vanzelf zoeken naar de fles.

 

                                   

 

3 april 2007

De pups zijn altijd rustig, ze eten prima en slapen veel.

We hebben daarom de tijd om met volle teugen te genieten van het nest.

Gisteren zijn er al wat mensen geweest en dit vond Balou wel gezellig.

De pups hebben al cadeau's gekregen , zodat ze al kunnen gaan leren.

De gewichten vliegen omhoog zoals jullie kunnen zien op de gewichtstabel.

Al met al heerlijk. 

                         

 

31 maart 2007

Het nest groeit mooi gelijkmatig, de pups komen allemaal goed aan. Balou doet het,

voor de eerst keer als moeder uitstekend,,je zou zo zeggen dat ze al drie nesten heeft gehad. Ze ligt bijna de hele dag en nacht in de werpkist. De pups zijn zeer

rustig en heel tevreden, je hoort bijna geen kik.

 

                               

                              

28 maart 2007

Het is uiteindelijk een elftal geworden, de laatste pup is om 18.00 uur geboren.

4 reuen en 7 teven. Kijk voor geboortetijden en gewichten op de knop hierboven.

 

28 maart 2007

Hoera, Balou heeft op het moment al 9 pups en mijn vermoeden is dat er nog minimaal eentje in zit. We wachten af. Balou doet het geweldig,

het lijkt of ze al meerdere nesten heeft gehad. Ook Bo draagt haar steentje bij en maakt zowel Balou als de pups schoon. Al met al gaat het geweldig.

 
                                        

25 maart 2007

Hoezo breed, Balou wil op de laatste dagen toch nog spelen. Ze is op het moment zeer rustig. Voor ons zelf mogen de pups nu wel komen ,je zit zo lang te wachten en dat vreet energie, maar de natuur blijft de natuur.

                        

22 maart 2007

De laatste loodjes wegen het zwaarst, Balou heeft het nu echt moeilijk. Het ademhalen wordt steeds moeilijker en het uit laten  steeds korter. Ze is nu echt kogelrond en het uier wordt steeds groter. Als ze ligt kun je steeds meer de pups zien bewegen. Het wordt nu echt spannend, het aftellen is begonnen.

                                

19 maart 2007

Balou wordt met de dag ronder. Ze wordt steeds onrustiger en de melkproduktie is ook al op gang gekomen. Zaterdag hebben we voor het eerst de pups gevoeld, wat een geweldig gevoel is dat.

 

 

      

              8 maart 2007

                   Balou groeit langzaam maar zeker. Rond de

                   25ste kunnen we haar pups verwachten.

                   Ze voelt zich goed en is in prima conditie.

 

22 februari 2007

Vandaag hebben we een echo laten maken, van Balou.

Zelfs als leek kon ik meerdere vruchten zien zitten, aantallen wilde

ik niet weten want je weet maar nooit. Dus nu wordt het spannend,

We  zien de verdere ontwikkelingen met plezier tegemoet.

                               

 

 

26 januari 2007

De dekking is een feit, vanaf nu gaan we ons verheugen op het eerste nestje van Balou. Leuk hoor een 2de generatie eigen fok.....

 

11 januari 2007

Binnenkort gaan we met Balou een nestje fokken, ze is 10 januari loops geworden. We hebben voor haar een passende partner gevonden in  Cannimore Kiftsgate (Woody)