Dagboek Balou,  2

Klik hier voor de gewichtstabellen van het nestje.

 

klik op de miniatuur voor de vergroting van de foto.

13 juli 2008, vandaag zijn alle pups naar hun nieuwe baasjes gegaan, het was een hele drukte. We wensen de nieuwe baasjes veel geluk en plezier met hun nieuwe wereldkampioen en hopen dat ze een mooi en plezierig leven zullen hebben.

 

 

 

11 juli 2008, de pups zijn vandaag getest door; Nel, Leonne en Chantal, het ging voorbeeldig, het waren allemaal prima werkers en de duif tot beloning werd door enkele pups al opgenomen om er vervolgens mee vandoor te gaan.

 

 

8 juli 2008, vandaag zijn de pups voorzien van de eerste enting, alles ging prima, geen piepje. De dierenarts heeft alle pups gecontroleerd en alles bleek kerngezond. Vrijdag zijn de pups voor de tweede keer ontwormd en ook dat ging goed, zonder diaree.

Het is een lust voor het oog hoe alles speelt en hoe mooi de pups zich ontwikkelen.

Zaterdag zijn ze getest door, Wies Boermans, de eigenaresse van de reu, zij was ook zeer tevreden over het nest. Tamara was er ook bij en vond het ook een mooi nest.

 

 

3 juli 2008, het gaat prima met de pups, gisteren is alles gechipt en ook dat ging prima er waren er drie die een piepje lieten horen toen de dikke naald naar binnen ging, want een dikke naald is het zeker. Morgen worden ze voor de tweede keer ontwormd. Vandaag worden de pups voor de laatste keer gewogen want de gewichten gaan dan over de grens van de weegschaal deze gaat tot 4300 gram.

 

 

 

1 juli 2008, na een paar dagen moeilijkheden, diaree en overgeven, gaat het nu weer prima. De vier kilo grens is al bijna gehaald.

Will heeft een heel grote buitenren gemaakt waar ze zo'n 150 vierkante meter hebben om alles te verkennen en te ravotten, wat wil je nog meer als pup, lekker tussen de struiken rennen ,plassen waar je wil, poepen waar je wil.

 

 

 

De eerste kennismaking met een duivenvleugel is ook al gemaakt,                en wat was het een feest.

 

 

 

 

29 juni 2008, de pups vinden het heerlijk buiten, ze hebben nu veel ruimte om te ravotten. Op het gazon is een speelren gemaakt waar ze heerlijk kunnen spelen, dit is tevens leuk voor de mensen die naar de pups komen kijken, men heeft daar een goed overzicht en de meesten gaan er lekker bij zitten om te knuffelen. Wij zelf kunnen dan ook beter kijken wat voor karakters ze hebben en welke dominantjes er bij zitten.

 

 
22 juni 2008, we hadden wat problemen met de computer vandaar dat we wat later de site bij konden werken. De pups zijn vandaag naar buiten gegaan waar ze een grote ren hebben om lekker te kunnen ravotten en dat doen ze al. Het is een heerlijk gezicht om te zien hoe het grut speelt en Joya, het half zusje, doet lekker mee. De pups zitten al volledig op voer, dus Balou komt er nog sporadisch bij om de pups het toetje te geven.

 

 

 

15 juni 2008, de kamer is weer leeg, de pups zijn naar de keuken verhuisd, dit alles dat het voeden makkelijker gaat en dat de pups meer ruimte hebben. Vrijdag hebben ze de eerste wormkuur gehad en dat ging allemaal prima er is geen pup aan de diaree gekomen.

 

 

 

 

 

  10 juni 2008, de pups groeien en groeien,

  ze lopen al lekker door de kist en als ze

  de kans krijgen gaan ze al over de rand. 

  Balo verzorgt nog steeds goed al wordt

  ze in een paar minuten leeggetrokken.

 

We moeten dus al flink bijvoeren middels een flesje. Dit laatste is zeker geen straf en af en toe hebben we goede hulp. Morgen beginnen we met het geven van vlees, wel even kijken hoe dat gaat. Overmorgen worden ze ontwormt.

 

 

5 juni 2008, het gaat fantastisch, Balou verzorgt nog perfect, de gewichten zijn goed. Vandaag zijn de oogjes al wat open gegaan en ze beginnen al met wat blafgeluidjes. Will is vandaag ook al begonnen met het flesje om bij te voeren want we hebben het gevoel dat er sommige te weinig krijgen. We hadden ook nog hulp van Mirjam en Johan en niet te vergeten Joya die lekker in de werpkist heeft  liggen spelen met de puppy's, wat een sociaal zusje

 

 

 

 

1 juni 2008, afgelopen weekeinde zijn de laatste pupjes besproken, alle pupjes wachten nu tot ze weg kunnen naar hun leuke en lieve baasjes. Het gaat verder prima met de kroost en moeder zorgt uitstekend, de pups groeien als kool.

 

 

28 mei 2008, na wat opstartproblemen,Balou wilde zelf een veilig onderkomen voor de pups zoeken, gaat het prima. Balou zorgt perfect voor de pups en ze heeft zoveel melk dat we geen piepje horen en de pups super rustig zijn. Het groeit allemaal heel snel en de gewichten schieten omhoog.

 Bo en Joya houden alles ook goed in de gaten en controleren het nest ook regelmatig.

 

 

 

23 mei 2008, hoera hoera, Balou heeft vanmorgen het leven geschonken aan alweer een elftal en de verdeling is 7 reuen en 4 teefjes. De bevalling was als uit het boekje. Het eerste pupje kwam om tien voor zes en de laatste was er al om tien over tien. Waar ze vorig jaar negen en een half uur nodig had deed ze in vier uur en twintig minuten.

Het ziet er allemaal prima uit en het spul is kerngezond.

 

   

 

 

18 mei 2008, dikker, dikker, het dikst, Balou is echt dik en ze zal als alles goed gaat wel weer een groot nest krijgen. Het opstaan en gaan liggen wordt steeds moeilijker en ook het uitlaten wordt steeds korter. Ze eet op het moment ook niet zo goed, dus zoals zo vaak gezegd wordt, de laatste loodjes wegen het zwaarst.

 

     

 

 

10 mei 2008, zoals te zien is wordt Balou steeds dikker, we kunnen de pups al voelen. Op de rechter foto is het verschil te zien of je zwanger bent of niet, links Balou en rechts Joya, maar verder gaat het prima, ze is zaterdag nog mee geweest trainen omdat het zo warm was dachten we dat het een welkome verkoeling zou zijn dat we haar lieten zwemmen, en of ze het leuk vond.

 

 

1 mei 2008, Balou is al lekker rond aan het worden zoals u ziet op de foto's. De behoefte naar meer eten wordt ook steeds groter, ze is zoals dat heet mooi zwanger.

 

  

 

 

21 april 2008, vandaag is de echo gemaakt van Balou en die zag er veelbelovend uit. Ik heb samen met de dierenarts gekeken en op de echo was duidelijk te zien dat het een groot nest wordt als er niets mis gaat. Er waren veel vruchtblazen te zien en Balou is er kiplekker aan. Ze is ook al flink aan het groeien , het buikje wordt al mooi rond.

 

 

5 maart 2008, Balou is de laatste drie dagen drie keer gedekt en het waren prima dekkingen. Nu maar hopen dat ze zwanger is ,maar dat zien we over 4 weken als er een echo gemaakt wordt