Dagboek Balou 3

Klik hier voor de gewichtstabellen van het nestje.

 

Vandaag 14 juli is Balou voor de tweede keer gedekt door Mult. Kamp.Millerheights Cassio, de dekkingen waren prima dus is het nu afwachten of ze zwanger is.

1 augustus, Balou wordt al lekker sloom en dit is voor ons een teken dat ze zwanger is maar op 17 augustus laten we een echo maken en dan is het officieel.

17 augustus, we zijn twee weken op vakantie geweest en Balou is thuis gebleven bij goede oppassers, Rita en Kees die zelf fokken met labradors, toen we haar zondag zagen schrokken we ervan hoe dik ze al is. Vanmiddag hebben we een echo laten maken om zekerheid te hebben of er veel of weinig pups inzitten, nou toen de dierenarts het echo apparaat erop zette telde ik zo vijf pups en heb toen gezegd hou maar op ik heb genoeg gezien waarna hij toch nog op een andere plek keek en daar zaten er ook , dus we gaan ervan uit dat het weer een groot nest wordt, maar dat zien we over 4 weken.

 

24 augustus, Balou wordt al aardig rond, we moeten al heel wat meer voedsel geven want ze blijft bedelen om eten. Ze is met dit warme weer ook erg hijgerig en lange wandelingen zijn al niet meer mogelijk. Ook is ze de tuin al aan het inspecteren voor een mooi plekje om de pups te baren maar daarin krijgt ze haar zin niet, het blijft oppassen.

 

7 september 2009, afgelopen weekeinde weer veel leuke mensen over de vloer gehad die interesse hebben voor een pup. Balou krijgt het steeds moeilijker, haar buik is zo dik dat ze in al haar bewegingen last heeft. Het uitlaten gaat ook al moeilijk , de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ze wordt ook steeds hijgeriger en hopelijk wordt het niet te warm.

 

10 september 2009, het wordt steeds moeilijker voor Balou. Vandaag de temperatuur gemeten, die was 38,4 dus normaal. Ze eet heel weinig tot niets en ligt al veel te kreunen, ook wil ze veel naar buiten om te plassen en te zoeken.

11 september 2009, Balou is vanmiddag bevallen van haar derde elftal, zes reuen en vijf teefjes. De bevalling ging uit het boekje zoals dat zo mooi heet, ze was super rustig en heeft mooi door gewerkt. Het is niet te begrijpen dat er in een buik zoals op de foto hiernaast bijna tien pond hond zit,4850 gram, dit is bij de mens een zeer zware baby. Joya heeft ook goed geholpen daar waar ze kon. Ze heeft de puppy's mee schoongelikt.

 

16 september 2009, het gaat uitstekend met het nest van Balou. Nadat ze wat met de puppy's aan het slepen is geweest gaat het nu goed, ze heeft haar rust gevonden zodat Will en ik ook weer bij elkaar hebben kunnen slapen. Pupje rood gaat nu ook goed na de eerste dagen wat moeite gehad te hebben. Ze kwam niet aan en toen hebben we haar wat vaker aangelegd zodat ze niet verdrongen werd.

 

19 september 2009, de pups groeien geweldig,pupje rood gaat nu een inhaalslag maken ze is afgelopen nacht liefst 80 gram aangekomen. Balou verzorgd het nest prima en ze is bij dat geweld van 11 pups heel rustig, ze sleept ook niet meer met de pups.

 

24 september 2009, het gaat prima de pups groeien als kool, de gewichten schieten omhoog en pupje rood doet het ook prima, ze is heel levendig. Balou zorgt heel goed voor de kroost en Joya poetst op haar beurt ook mooi mee. Vandaag is zoon Troy hier geweest en ook dat ging super goed, Balou heeft alles geaccepteerd zoals het moet.

     

30 september 2009, vandaag zijn we begonnen met een papje te voeren, en de gewichten vliegen omhoog. Het papje bestaat uit pupymelk en Bambix-rijstebloem van Nutricia, waarop de pups het prima doen. De oogjes zijn open en de oortjes zijn ook al open aan het gaan, ook zijn de tandjes op komst, al met al er gebeurt een hoop in korte tijd.

 

 

3 oktober 2009, we zijn al heel veel aan het bijvoeren en dit gaat prima, eerst het flesje en nu al het papje met daaronder al vlees, en dit alles gaat er prima in en de pups doen het er heel goed op. Tante Joya is al lekker aan het spelen met de pups, ze gaat er bij liggen om vervolgens met de pups te gaan spelen. Balou gaat er bijna niet meer bij liggen maar gaat er gewoon bij staan en de pups gaan dan staande bij haar drinken wat een heel leuk gezicht is.

6 oktober 2009, zoals u ziet het gaat prima de voermachine gaat op volle toeren, met een pilsje en een wijntje erbij gaat het prima.

 

Gisteren hebben de pups alweer de eerste wormkuur gehad wat allemaal goed is gegaan, er is geen pup aan de diaree gekomen dus ook dat ging prima. Ook zijn ze gisteren naar de keuken verhuisd, dat was wel even wennen. Eerst wat gejank en daarna de berusting, nu kunnen ze wat meer bewegen en dat doen ze. Vandaag zijn we begonnen met het eten geven met de grote bak en ook dat ging goed, dit kost wat minder tijd met voeren, nu 20 minuten als je het alleen doet en normaal anderhalf uur, het gaat goed.

 

12 oktober 2009, na de vreselijke gebeurtenissen met Joya pakken we de draad weer op wat betreft het dagboek, wat niet gemakkelijk is. Het gaat geweldig, ze zijn vandaag naar buiten verhuisd wat na wat gemekker ook prima gaat. We hebben in het tuinhuisje een mooie binnenkennel gemaakt zodat ze naar binnen kunnen waar een nachthok en een bench en een hondenmand staat, ze kunnen dus kiezen waar ze willen liggen. Ook hebben we een paar dagen niet gewogen , maar ook dat is bijgewerkt, onze excuses daarvoor maar onze hoofden stonden er echt niet naar.

 

16 oktober 2009, het spul groeit gestaag, het eet geweldig en de gewichten schieten omhoog. De kleinsten zijn nu bijna 3 kilogram en de zwaarste gaan al richting de 4 kilogram. De eerste nachten buiten gingen prima, de derde nacht moesten we bij verwarmen omdat het vroor. Ze zijn de hele tuin, zover als ze kunnen, aan het verkennen, het gaat steeds verder en dat is goed voor de ontwikkeling van de hondjes. Het spelen wordt steeds intensiever en er wordt steeds meer op rangorde gespeeld.

23 oktober 2009, de pups zijn gisteren naar de grote kennel verhuisd en na de eerste nacht met wat piepen gaat ook dat prima. Vandaag hebben ze de tweede wormkuur gehad en tot nu hebben we geen wormen gevonden dus dat gaat ook goed. Het afgezette stuk tuin nemen ze helemaal in, en ze gaan ook al poepen en plassen in de struiken. De twee nachthokken worden ook gebruikt door alle pups want de eerste nacht bleven ze buiten liggen, Will is toen in het nachthok gaan zitten waarna de pups er vanzelf ingingen. We hebben vandaag voor het laatst de pups gewogen want de meeste gaan over de 4.2 kilogram en meer kan de weegschaal niet aan.

 

25 oktober 2009, vandaag zijn we met de pups wezen autorijden en ook dat ging weer prima. Er waren maar een paar pups die een beetje piepte, de rest was rustig. De pups worden steeds vrijer en ook naar de nieuwe omgeving, 10 kilometer hier vandaan, waren ze vrij. Ook deze ervaring was weer prima, zo verkennen ze de wijde wereld. Morgen krijgen ze de eerste enting en dinsdag worden ze gechipt, ook dit is weer spannend.

 

28 oktober 2009, maandag zijn de pups door de dierenarts onderzocht en alles was super. Ook hebben ze de eerste spuit gehad en dat ging ook zonder een piepje, de dierenarts was zeer tevreden. Dinsdag zijn de pups gechipt en ook dat ging zonder een piepje. Woensdag zijn de pups getest en ook dat ging uitstekend ,de testers waren onder de indruk. Het testen ging vlotjes en het was een gezellige dag met mooi weer en leuke testers. Nu kunnen we de pups een nieuw baasje aanwijzen en de papieren in orde maken want in het weekend kunnen de pups naar de nieuwe eigenaren waar ze de wereld kunnen verkennen.

 

30 oktober 2009, vandaag gaan de eerste pups naar de nieuwe eigenaren en de rest morgen en overmorgen, het was een moeilijk weekend met de gedachten bij Joya. We wensen de nieuwe eigenaren veel plezier en gezondheid met hun nieuwe aanwinst, zorg goed voor hem of haar , geniet ervan want ze zijn zo groot.