Dagboek 4 Ravke

 

Klik hier voor de gewichtstabellen van het nestje

 

         

Classic Hunters Ravenna Ravke                               kamp. Swallowsflight Xplosive-Yinti

 

 
  Ravke is tussen 20 en 24 januari gedekt door Swallowsflight Xplosive-Yinti we verwachten rond 23 maart de pups  

11 februari Met Ravke gaat het prima ze is heel aanhankelijk en haar buikje begint mooi rond te worden, dus alles wijst erop dat het goed gaat.  
     
17 februari Maandag is er een echo bij Ravke gemaakt en die wees uit dat ze zwanger is, het wordt geen groot nest. We hopen dat alles maar goed gaat en gezond is. Het buikje groeit gestaag en ze gedraagt zich als echt zwanger.  

 
 

11 maart hoezo dik? Het gaat allemaal prima... we hebben nog anderhalve week te gaan....  

 

15 maart Met Ravke gaat het prima, ze eet wel wat slecht maar dat heb je met zwangere vrouwen. Ze is inmiddels al zo dik dat ze moeite heeft met krabben en kreunt als ze gaat liggen. Ja alles begint te drukken met zo'n dikke buik, maar ze moet nog een week volhouden.  Ja nog maar een weekje en dan moet het spul geboren worden dus nog een week volhouden.  

 

 
 

24 maart Hiep hiep hoera....  
  Ravke is bevallen van vier pups en wel ,twee reuen en twee teefjes.                                                                                                                                                                 De bevalling was zwaar maar met goede hulp van de voedman is alles goed gegaan, de pups en ook mam maken het prima.  

 
 

                                
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            de eerst geborene

              

 
                                                                                                                                                                                                                         het zijn er vier

 

 

 

   

Kijk hoe het groeit.....

 

12 april Met de pups gaat het uit het boekje, ze groeien als kool zoals jullie in de gewichtentabel kunnen zien.  
  De oogjes en de oortjes zijn al open en de tandjes zijn ook al aanwezig. De pups spelen al heel veel met elkaar en het knuffelen is ook begonnen en dat vinden ze helemaal het einde na een tijdje vallen ze lekker op je schoot in slaap, wat is het toch een feest om een nestje te hebben.  

 

 
 

 

21 april

De pups doen het echt geweldig, ze zijn al naar de keuken verhuist om meer ruimte te hebben om zich te ontwikkelen, ze eten al vast voedsel en ze spelen al met de aanwezige knuffels. Ook zijn ze al voor de eerste keer naar buiten geweest en dat was een groot feest. Ze zijn nu vier weken en krijgen al de tweede wormkuur.  

 

25 april

De pups zijn vrijdag naar buiten gegaan om de wijd wereld te verkennen,en dat ging helemaal prima.    Na de laatste voeding om half elf gingen ze moe en voldaan vanzelf het nachthok in.

S'nachts hebben we geen piep gehoord en toen we om acht uur naar buiten gingen om te voeren lagen ze nog allemaal te slapen en moest het fluitje, waar we op fluiten als er eten komt, hun wekken, en dan zijn ze er als de kippen bij.

Ze groeien zo goed dat we al niet meer kunnen wegen want de weegschaal gaat maar tot 4100 gram en daar zitten ze al allemaal boven.

Oma Balou wil ook niets missen en is dan ook steeds bij de pups om zelfs nog de uitwerpselen op te ruimen.

 

 

 
 
 

5 mei

Het gaat prima met de pups, witje is al vier en een halve kilo en de rest al over de 5 kilo, dus zeg maar gerust dikzakken. Zaterdag hebben ze hun tweede wormkuur gehad en dat ging allemaal prima, geen diarree en ook geen wormen gezien. Het knuffelen gaat ook goed want we hebben iedere dag mensen over de vloer met kinderen. Ze komen niets te kort.

Spelen en rennen gaat steeds intensiever dus ook het bijten in alles wat ze tegen komen. Vandaag zijn ze 6 weken en krijgen ze hun eerste enting en ook hun Europese paspoort komt erbij.

Het eerste konijnenvelletje is ook al in de ren geweest en dat was feest voor allemaal, wat doken ze daar op en toen het eenmaal weg was hebben ze nog een paar minuten lopen zoeken.

Oma Balou wil steeds meer bij de pups om te spelen en op te ruimen, wat is het toch een mooi gezicht voor de bijna 11 jarige.

Vandaag is ook de pap van de pups jarig, we feliciteren hem van harte.

5 mei

 
   

11 mei

Alle pups zijn maandag door de dierenarts gekeurd en ze hebben de eerste entingen gehad, het zag er alllemaal perfect uit en het ging ook allemaal prima alsof ze al vaker bij de dierenarts waren geweest. Ook hebben ze ieder een paspoort. Vrijdag zijn ze gechipt en ook de chipster was vol lof over de hondjes en ook hier geen piep, het zijn allemaal stoere pups.

Vandaag zijn Iet en Sjaak hier geweest met Per, de vader van het kroost. We zijn met de auto naar het hondenterrein gereden en Per en Jussy vonden het helemaal leuk, de pups hebben het hele terrein verkend en vonden alles spannend. In de auto ging het ook goed, op de weg terug lagen ze meteen te slapen. Iet en Sjaak waren ook heel tevreden over het nest en wilden er het liefst eentje meenemen, maar een teefje bij twee reuen is zo onhandig.

11 mei

Iet en Sjaak met Per en Jussy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  stambomen